Arbejdstøj skal ikke undervurderes

Ikke alle arbejdspladser forlanger, at deres medarbejdere skal være iført en arbejdsuniform. Hvis de ikke gør, er det oftest blot helt almindeligt tøj, der er komfortabelt og ens for alle. Men derimod er der arbejdspladser, hvor en arbejdsuniform er påkrævet, da den adskiller ansatte og patienter, og naturligvis for at kunne opretholde hygiejnestandarder som f.eks. på et sygehus, plejehjem og lignende.

Der findes mange typer arbejdsuniformer, men en af de mest klassiske og traditionelle af slagsen er uden tvivl kitlen. En kittel bæres primært af læger og sygeplejersker, og den fungerer som et slags forklæde til, når de ansatte er i gang med at behandle. Det er altså både praktisk for den ansatte, og for at beskytte omgivelserne mod de bakterier der kan sidde i ens eget tøj.

 

Kitlen skal være af høj kvalitet

Det kan godt være, at fagpersoner i kittel altid har fået mere respekt – kitlen signalerer simpelthen viden og en vis form for status. Men det er heller ikke lige meget hvilken kittel man ifører sig på sit arbejde. Den skal kunne bruges igen og igen i mange år, og skal derfor være af høj kvalitet. Hvis du selv skal ud og købe din uniform kan det derfor kun anbefales, at købe den et sted hvor du ved, at kvaliteten er i orden. Kitlen skal have et opdateret traditionelt snit, god komfort og holdbarhed, den skal være produceret i et let og behageligt materiale, og så skal man være sikker på at kunne bevæge sig i den og dermed trives i den.