Antik og gamle møbler kan give hjemmet bedre stil

Det kan være meget godt, at man har et pænt hjem med funktionelle møbler, men nogle gang vil man jo gerne indrette sin bolig i en speciel stilart, der gør hjemmet mere unikt. Det gælder om at give sit hjem en indbydende atmosfære, hvor man føler sig godt tilpas, og hvor der hersker en hyggelig stemning. Lamper, møbler og anden brugskunst udgør en stor del af denne stilart, og du bør derfor søge efter inspiration, så du kan skabe din egen stilart i hjemmet, hvilket eventuelt kan klares ved anskaffelse af antik og gamle møbler.

Du bør naturligvis finde noget, der passer til din bolig, men da mange sjældne designer møbler er ret kostbare, så må du påregne en rimelig startinvestering, medmindre du vælger at anskaffe dig lidt af gangen. Under alle omstændigheder vil du kunne give dit hjem en mere elegant og sikker stilart, og I vil jo også alle kunne glæde jer over siddekomfort i møblerne samt et flot hjem.

Dansk møbeldesign

Du bør især overveje at anskaffe dig nogle møbler og lamper i et anerkendt design, da Danmark gennem de sidste hundrede år netop har skabt nogle af verdens mest kendte designere på området. Der er tale om blandt andet disse kendte navne:

  • Arne Jacobsen.
  • Hans J. Wegner.
  • Finn Juhl.
  • Børge Mogensen.
  • Louis Poulsen.
  • Piet Hein.
  • Louis Poulsen.
  • Kaare Klint.
  • Verner Panton.

Mange kender jo til PH-lamperne, syver-stolen, Y-stolen samt de kendte lænestole Ægget, Oksen og Svanen, men faktisk findes der en lang række af kendte møbler og lamper fra disse kunstnere, og hovedparten af disse fremstilles ikke længere, så der er opstået en stor efterspørgsel på brugtmarkedet, hvilket hvert eneste år giver prisstigninger.

Find inspiration på nettet

Du kan naturligvis finde antik og gamle møbler på loppemarkeder, på auktioner og i den blå avis samt i antikvitetsforretninger og genbrugsbutikker, men den nemmeste måde at finde god antik og gamle møbler er på nettet, da visse butikker netop handler med antik og gamle møbler. Du finder det største udvalg af antik og gamle møbler på online auktionshus Lauritz.com, hvor du i forvejen kan indhente information, skønnede auktionspriser og billeder på de forskellige møbler, så det er dermed nemt for dig at afgive et bud på de varer, som du især kan bruge i dit hjem.