Den ultimative skitur til Val Thorens

Mange vovehalse og sportsinteresserede kan ikke få oplevelser og udfordringer nok i ferierne, og de bør besøge ski resortet Val Thorens i Frankrig, som kan prale med at være Europas højeste vintersport destination. Af samme årsag er Val Thorens igennem en årrække været et meget populært og velbesøgt sted af vintersportsudøvere. Man kan leje ferieboliger på stedet, hvor man kan stå på ski eller snowboard stort set lige til hoveddøren, så man kommer ikke til at spilde en masse tid på kedelig transport fra boligen til ski området. Omaften og natten kan man nyde de mange tilbud med barer og natklubber, indkøbscentre, biografer, sportscentret med mere end 20 aktiviteter samt et wellnesscenter, kælkebaner, mountainbike i sneen, isbanekørsel, bowlingcenter, tennisbaner og swimmingpool med sauna og tyrkisk bad. Man kan også leje snescooter og køre rundt i området, hvor bilkørsel ikke er tilladt.

Hvor højt ligger Val Thorens?

Val Thorens skistationen ligger i hele 2.300 meters højde, så det er uden tvivl det højeste område i Europa, og naturligvis kommer man rundt i området til de forskellige pister i gondoler via en stor og moderne skilift. Området Les Trois Vallées er en fælles betegnelse for ét af de største sammenhængende skiområder i hele verden, hvilket skyldes de 185 skilifte fordelt over 600 km præparerede pister, så her kan både erfarne og begyndere finde pister i forskellige sværhedsgrader.

Man skal huske at købe et skipas, som skal passe til dit behov, så derfor bør man kun købeskipas til enten selve stedet Val Thorens eller for hele skiområdet Les Trois Vallées. De fleste amatører bør nok vælge Val Thorens, mens de mere øvede skiløbere kan finde længere strækninger i Trois Vallées-området. Bemærk prisen for skipasset er væsentligt billigere, hvis man bestiller det hjemmefra fremfor ved ankomsten til stedet. Mange skiområder er kun åbne i vintersæsonen, men tilstedeværelsen af en stor gletscher gør det muligt at stå på ski i området året rundt.

Hvor finder man skirejser til Val Thorens?

Der findes flere store rejsebureauer, som har skirejser i deres udvalg, men den nemmeste og billigste skirejse til Val Thorens finder man normalt hos rejsebureauet Sunweb. På deres hjemmeside kan man finde et stort udvalg af destinationer til forskellige ski områder koncentreret i området omkring Alperne i dels Frankrig, Østrig og Italien.

Hvis man kører selv til Val Thorens, kan man ofte finde indkvarteringer til omkring 10 personer for i alt 1.700 kr. for 8 dage, hvilket må siges at være en konkurrencedygtig pris. Man kan både finde kulinariske udbud af høj kvalitet, damanher har køkkenchefer med Michelin stjerner, så udvalget kan tilfredsstille selv de mest krævende madelskere. Hvis man er til et vildt natteliv og musik, så findes her et bredt udvalg af koncerter og musikalske begivenheder fra jazz til electro rock samt Alpernes største natklub og en masse festlige barer med hver sit tema.