Spar tid på lægebesøg med online lægevagt

Nu er der kommet en smart app på markedet omkring lægebesøget, således man nu kan få sig en privat lægevagt, når man har behov for en lægekonsultation. Ved at gå ind på siden elaegen.dk får man adgang til en online lægevagt, hvor man på få minutter kan få en komplet videokonsultation med en kompetent og faguddannet læge, hvilket er langt hurtigere og mere effektivt end et personligt besøg nede i den lokale lægeklinik. En typisk konsultation kan klares på under 30 minutter i alt, og man sparer dermed både tid og transport, således man heller ikke behøves tage fri fra arbejde. Dette er dermed en praktisk og smart løsning for den enkelte men også en samfundsøkonomisk god ordning, da man dermed ikke belaster vejnettet samt køen i venteværelset hos lægen.

Fordele og ulemper ved en privat lægevagt

Det er ikke helt gratis at have en privat lægevagt, idet en online lægekonsultation koster 350 kr. og opefter afhængigt af problemets omfang. Dette er dog en beskeden pris for mange mennesker med en travl hverdag, idet man kan miste større beløb ved at være væk fra arbejde i flere timer. En online lægevagt kan naturligvis heller ikke føle og mærke på din krop, således lægen ikke kan anvende et stetoskop og lytte til hjerterytmen og heller ikke mærke efter en mulig knudedannelse i brystet eller andre steder i kroppen. I disse tilfælde bør man besøge lægen i lægeklinikken på normal vis, men i de fleste andre tilfælde kan man faktisk få gode råd og vejledning om sygdommens behandling herunder recept og medicin, så i de fleste tilfælde vil en online videokonsultation være en glimrende og effektiv løsning.

Sådan virker en online videokonsultation

I praksis kan man blot gå ind på Elægens hjemmeside, hvor man kan starte en konsultation med en online lægevagt. Hele konsultationen kan typisk klares på under en halv time, og man kan endda downloade en app til sin mobiltelefon, således man altid har adgang til en privat lægevagt, uanset hvor man befinder sig. Man kan både anvende computer, tablet eller mobiltelefon, og det er naturligvis bedst, hvis der både er mikrofon og kamera tilgængeligt, således lægen kan se og høre dit problem på egen hånd. Lægen kan hurtigt danne sig et overblik over problemet og dets behandling, og der kan både være tale om noget, der går over af sig selv, mens andre problemer kræver medicin eller en nærmere undersøgelse. Hvis lægen mener, man skal henvises til en speciallæge, så kan man heldigvis nøjes med 2-3 dages ventetid på en online speciallæge, hvilket er væsentligt hurtigere end den normale ventetid på speciallæger, der ofte kan være på flere uger.