Smarte droner til hjemmebrug

Droner har ikke været på markedet i mange år, men de er allerede blevet meget populære og udbredte, hvilket måske skyldes deres mange nye muligheder samt efterhånden lave anskaffelsespriser. Man kan jo både bruge en drone som et slags fjernstyret fly, og kombineret med et godt kamera i dronen får man uanede muligheder for at fotografere naturen eller hjemmet fra nye højder, som ellers var utilgængelige steder.

Fakta om droner

Der findes naturligvis avancerede men kostbare droner til militær- og erhvervsbrug, så her beskrives mest de kommercielle droner, som private kan anvende til diverse spændende formål. En drone leveres med både fjernbetjening og batteri, så man nede på jorden kan styre dronen, der kan opholde sig i luften i normal 15-30 minutter. En drone anvender gyroskop og gps til at holde balancen og navigere efter, så derfor vil en drone bruge meget mere batteri i kraftig blæst med modvind. Man kan son regel også tilkoble en smartphone til dronen enten med kabel eller wifi. Rækkevidden for de almindelige droner er på omkring 1 km, hvilket er udmærket til hobbyformål, men mere professionelle udgaver kan klare både 5 og 10 km rækkevidde. Man kan se og optage dronens kamera direkte på sin mobil, og man kan derfor manøvrere efter koordinater eller manuelt.

 

Er droner bare legetøj?

I øjeblikket er droner mest anvendelige som et blæret stykke legetøj, men i mange brancher kan man anvende droner både nu og fremover, og det kan være til mange forskellige formål. Droner kan jo også være fantastiske at tage med på ferien, så man kan lege med dem og opleve svært tilgængelige steder i naturen, så man i forvejen kan scanne området omkring sig, hvilket kan være nyttigt i et svært fremkommeligt terræn som bjergbestigning, kuperet terræn, regnskov, moser, tilgroede områder, sumpe og lignende. I øjeblikket er droner mest velegnede som legetøj og et ekstra smart kamera, der blandt andet kan fotografere huset ovenfra, så man får unikke billeder til fotoalbummet og fint ved salg af ejendommen. Droner findes i alle prislejer, men de fleste koster 3.000-10.000 kr.