Sådan finder du den rette elkedel

I gamle dage fandtes der ikke så mange forskellige slags elkedel, mens der i dag findes flere hundrede forskellige typer og udformninger, og de har nu mange ekstra funktioner, så det er blevet en jungle at finde rundt blandt det store udvalg af elkedel på markedet. Her kommer en oversigt over de forskellige typer samt deres funktioner, og dermed vil de fleste nemmere kunne finde den rette slags elkedel til netop deres behov.

 

Typer af elkedel

Tidligere skulle en elkedel blot kunne koge vand, og det foregik ofte over et ildsted elelr gasblus, mens en elkedel i dag naturligvis stadig skal kunne koge vand, men samtidigt skal den indgå sammen med de andre køkkenapparater på en passende måde, så den passer i stil sammen med resten af boligens interiør. Visse familier vælger at have alle køkkenapparater i samme mærke, i samme farve eller i samme stil, og der findes heldigvis masser af slags kedler, der passer til den enkeltes behov og smag. En elkedel kan i dag fås i alle prislejer lige fra under 100 kr. og op til flere tusinde kr., men de mest udbredte elkedler er ledningsfrie modeller i prislejet 400-800 kr. En elkedel kan fremstilles af flere materialer såsom:

  • Plastik
  • Glas
  • Stål

 

Desuden kan varmelegemet i kedlen være skjult eller frit tilgængeligt, men det smarteste er skjult, da varmelegemet dermed ikke kalker til, og kedlen er også nemmere at rengøre. Det er også mest praktisk med en ledningsfri elkedel, da man så slipper for at bære rundt på ledningen, når man skal anvende elkedlen. De kan også være isoleret forskelligt, så de ikke holder på varmen i samme omfang, og endeligt betyder design og mærke også en del for prisen på den enkelte elkedel.

 

Udvalg af elkedler

Man kan købe elkedler hos de fleste isenkrømmere og i de største supermarkeder, men på internettet findes der flere webshops med gode priser stort udvalg blandt andet hos CDON, der har flere hundrede modeller af forskellige slags elkedler at vælge imellem. En god elkedel kan holde i rigtig mange år, så derfor kan det bedst betale sig at købe en elkedel i høj kvalitet, da disse normalt har den lang levetid. De bedste modeller af elkedler har desuden en temperaturfunktion, så kedlen automatisk afbrydes, når vandets temperatur er oppe på et bestemt antal grader for eksempel 70º C, 80º C, 90º C eller 100º C. Der findes kort sagt masser af muligheder for at finde den ideelle elkedel til netop jeres smag og behov.