Multistik sikrer en god elektrisk forbindelse overalt

Der anvendes ledninger og stik til at forbinde elektriske enheder med hinanden, og det gælder både i private hjem, i virksomhederne samt overalt i samfundet også på offentlige steder. Ledninger er som regel rimeligt robuste og holdbare, hvorimod stik kan findes både til lav pris men også en dyrere udgave men i en væsentligt højere kvalitet, der kan give en lang levetid.

Vi forbrugere lever i en tid, hvor tingene ikke længere skal repareres, så ting kasseres, når de gå i stykker. Det er køb-og-smid-væk tendensen, vi kan se overalt. Mange steder især på utilgængelige steder er det meget uhensigtsmæssigt at skifte ledninger og stik i ny og næ, da opgaven er meget tidskrævende og dyr, så derfor kan det godt betale sig at satse på en holdbar kvalitet fra starten af, da en god forbindelse med en kraftig ledning med et robust stik kan holde næsten evigt.

Krav til ledninger og stik

I private hjem skal ledninger og stik naturligvis overholde de gældende krav, således der ikke er kortslutningsfare samt risiko for brand, og alle elektronik enheder skal derfor være CE-godkendt for at være lovlig. I et strømkabel findes der kun 2-5 ledere, da der kan være tale om en almindelig strømledning med 220 V, en strømledning med jordforbindelse samt et kraftstik med 380 V.

Der stilles store krav til isoleringen for denne type kabler og stik, da disse højspændingsforbindelser kan være livsfarlige, og især når der er tale om udendørs installationer, hvor enhederne påvirkes af vejret med sol, regn, fugt, varme, kulde og vind, hvilket giver slitage og en kort levetid for produkter i lav kvalitet.

Skal der overføres mange forskellige signaler, så monterer man ofte et multistik i enden af kablet, idet et multistik er kendetegnet ved at have mange konnektorer. Et af de mest udbredte multistik i dag er USB stik til computerudstyr, der har 4 ledere, der er 5 VDC, stel samt serielle datakabler.

Stik til industrielt brug

I mange sammenhænge i industrien skal der forbindes kraftige motorer med maskiner, og her stilles der endnu større sikringskrav til ledninger og stik, da der kan være tale om meget høje spænding og strømstyrker.

Ved udendørs anlæg skal ledninger og stik være ekstremt godt afskærmede for at sikre en god og sikker forbindelse i mange år, og så bør man finde en professionel leverandør af multistik som Hans Følsgaard, der har et stort sortiment af stik til industrien i alle størrelser og til alle mulige formål. Der er især tale om disse former for stik:

  • Multistik
  • Harting-stik
  • Stikhuse
  • Stikben
  • Industristik
  • Konnektorer
  • Squich-terminaler

Ved at anvende disse robuste stik og konnektorer kan man effektivt løse konnekterings opgaver med alle typer spænding. De elektriske ben i denne type stik er overflade behandlet, således de opnår korrosionsbestandighed og kontaktsikkerhed overfor vejrlig og vibrationer.