iPhone har erobret mobilmarkedet

 

Mobiltelefoner er blevet populære og udbredte med en uhørt høj hastighed, idet nye smarte mobiltelefoner finder markedsandele overalt i verden selv hos de fattige lande i den 3. verden.

Overalt er det blevet mere populært at have en nyere mobiltelefon frem for en god bolig eller bil. I Danmark og andre rige lande har man alligevel ofte råd til det hele, mens i andre fattige lande må man prioritere, og her vinder iPhone og andre populære mobiltelefoner manges hjerter. Apple lancerede iPhone i 2007, og man er nu komet til iPhone 6, der er den mest smarte mobiltelefon på markedet med alle de mest smarte funktioner indbygget.

Der er naturligvis kraftig konkurrence på dette milliardmarked fra konkurrenterne, som især er Samsung Galaxy, Google Nexus, Sony Experia, HTC samt LG. Totalt sidder Apple næsten på halvdelen af mobilmarkedet med sine nyeste modeller som omfatteriPhone 4, 5 og 6. Der er i øvrigt snart en ny iPhone 7 på vej, som igen spås at revolutionere mobiltelefonmarkedet endnu en gang med nye smarte funktioner.

Mobiltelefoner er blevet den ultimative gadget, idet man i dag kan anvende disse til tale, beskeder, navigation, musik, video, internet, navigation, betalingsmiddel, kalender og meget mere i én og samme enhed.

 

Hvor køber man en iPhone?

Markedet er stort for handlen med mobiltelefoner, og der behøves jo ikke meget reklame for at markedsføre en iPhone eller andre nye kendte mobiltelefoner, idet Apple og de andre mobilselskaber markedsfører deres mobiltelefoner massivt i alle medier med anmeldelser mm. Derfor kan det jo være praktisk nok at tage hen til den nærmeste telfonbutik og se på deres modeller, idet man der nemt kan indlevere telefonen til service, såfremt dette senere bliver nødvendigt.

Man kan også i en fysisk butik få service og hjælp til betjening samt ekstraudstyret, og man kan få telefonen med det samme uden nogen gebyrer og fragtudgifter. Men man kan også finde gode tilbud online hos forskellige webbutikker, der ofte kører med gode kampagnepriser på iPhone og andre mobiltelefoner. Man opnår stadig 1 års garanti ved at købe mobiltelefon i en onlineshop, og man opnår endda 14 dages fuld returret ved online handel, så der er reelt ingen risiko ved at handle på denne måde, men i forbindelse med eventuel reklamation og service kan der opstå lidt ventetid og fragtudgifter.

Der findes en udmærket hjemmeside EDBpriser.dk, hvor man på få sekunder kan sammenligne priserne på alle markedets mobiltelefoner. Der findes naturligvis også et brugtmarked for mobiltelefoner, hvor man blandt andet hos den blå avis kan finde brugte mobiltelefoner til væsentligt nedsatte priser men normalt uden garanti. Dog findes der også en del webbutikker og fysiske butikker, der handler med brugte mobiltelefoner, og her kan man ofte få garanti ved køb af en brugt Iphone og andre mobiltelefoner.

 

Specifikationerne ved en iPhone

Man kan jo efterhånden bruge sin iPhone til alverdens ting i dag, idet der findes så mange apps, der giver uanede muligheder af funktioner, hvortil man kan anvende sin mobiltelefon. Computeren er simpelthen flyttet ud i mobiltelefonen. Udover de sædvanlige mobilfunktioner såsom tale, beskeder, højopløsningskamera til billeder, video, lyd, internet browsing samt navigation, så kan man i dag anvende telefonen til at foretage betalinger ved hjælp af Apple Pay funktionen.

Det er så nemt og bekvemt at anvende touch funktionen på en iPhone, der jo har en berøringsfølsom skærm, der benytter sig af elektriske impulser fra fingrene til at registrere indtastningerne. Man kan i dag også styre sikkerheden ved sit hus, idet telefonen virke som en nøgle, der kan åbne husets døre og vinduer. Man kan også styre lys, varme samt alarmanlæg fra sin telefon med en app. Alle iPhones har en flash hukommelse samt operativsystemet iPhone OS, og desuden kommer telefonerne med WiFi og Bluetooth indbygget. Memory er i dag standard på 16 GB på de nye modeller, men man kan købe større hukommelser efter behov.