Gadgets og huskeliste til et godt indeklima

Oplever du ofte at være tung i hovedet, når du vågner om morgen? Eller har du tendens til at få hovedpine, når du er inden døre? Så kan det være tegn på, at du har et dårligt indeklima. Læs her og bliv inspireret af alt til din bolig, shop gadgets og få et bedre indeklima.

Den elektroniske vej til godt indeklima

Lige så fugtigt der kan blive på et badeværelse, kan der også opstå tung luft i resten af din lejlighed eller i din kælder. Det kan være en god investering med en luftaffugter ), hvis der er tendens til fugtig luft, for i værste fald kan det lede til svamp, som kan have en dårlig effekt på dit helbred. Du eksempelvis se nogle her

Det kan også være at du har brug for en anelse mere fugt i luften, hvis luften i dit hjem er for tør. Der er mange som synes det er rart med en luftfugter til deres opholdsrum eller soveværelse. Vær opmærksom på brugsvejledninger, så du ikke ender med et tropisk klima.

En luftfugter med æteriske olier, kan fx have en lindrende effekt, hvis du ligger med en slem forkølelse. Luftfugteren har tit forskellige indstillinger, så duften ikke bliver for stærk. Læs dig frem til, hvor meget vand og hvor mange dråber olie, der giver den optimale effekt.

Den naturlige vej til det optimale indeklima

Elektroniske gadgets er gode til at hjælpe et godt indeklima på vej, uanset om det skal affugtes eller fugtes. Alligevel er det utrolig vigtigt at du lufter jævnligt ud, da et generelt dårligt indeklima kan have stor indflydelse på dit velbefindende, uanset om du supplerer med elektronik.

Luft ud jævnligt

Det anbefales, at der dagligt luftes ud i hjemmet i 5-10 minutter tre gange dagligt. Også i vintermånederne. På den måde undgår du at luften står stille derhjemme. Hvis du synes tre gange er i overkanten, kan du også lufte ud to gange om dagen, i lidt længere tid. Fx om morgen og om aften efter der er blevet lavet aftensmad.

Der er mange som glemmer at lufte ordentligt ud, særligt efter aftensmaden og stegeosen kan hænge længe i lejligheden og skabe et dårligt indeklima. Husk derfor at åbne alle vinduer i alle rum, så der bliver skabt ordentlig gennemtræk.

Tør ikke tøj i din lejlighed

Undgå for så vidt muligt at tørre tøj i din lejlighed. Har du mulighed for at hænge det på loftet i et tørrerum el.lign., så gør det. Fugtigt tøj giver fugtig luft i din lejlighed og hvis ikke fugten kommer ud skaber du et fugtigt indeklima, som bakterier lever godt i.

Hvis ikke du kan tørre tøj andre steder, så sørg for at åbne vinduet i det rum, som du tørrer dit tøj i. er det i vintermånederne, så luk døren til resten af lejligheden, så varmen ikke siver ud.

Gør rent jævnligt

Støvsugning og generel rengøring sammen med udluftning er en god måde at skabe basen for et godt indeklima i dit hjem. Støvmider og bakterier lever godt i varm og stillestående luft og det er generelt en dårlig cocktail. Sørg for at støvsuge og gøre rent en-to gange om ugen.

Hold dit soverum i en jævn temperatur

I rummet hvor du sover, skal du forsøge at holde en jævn temperatur på 20-23 grader. Det er en god temperatur for både soveværelse og resten af dit hjem. Der er dog mange som taler om, at det er sundere for os og vores søvn at sove i en anelse køligere rum.

Sørg for at lufte ud inden du går i seng om aften, så du sover i frisk luft. I vintermånederne kan du have din radiator på det laveste, så der ikke er iskoldt. I sommerhalvåret er det optimalt at sove med åbent vindue, hvis det er muligt. På den måde får du de bedste vilkår for en god nattesøvn uden tungt hoved.