Wegner stole kan nemt skabe en hyggelig atmosfære

En del danske hjem har udmærkede møbler men de mangler stil, da der blot er tale om almindelige møbler fra forskellige stilretninger, og de er udelukkende praktiske at anvende. Mange vil pludselig gøre noget ekstra ud af deres indretning og stil, og det behøves man altså ikke ansætte dyre indretningskonsulenter til, da man ofte selv kan skabe en flot og indbydende stemning i sit hjem for eksempel ved at holde møblementet enkelt men i samme stilart. Danmark har endda skabt de mest kendte møbeldesignere i verden, så derfor er det helt oplagt at overveje lidt dansk design i sit hjem, selvom mange danske klassiske møbler i tidløst design er både sjældne og eftertragtede og derfor lidt kostbare. Den mest produktive møbelarkitekt var Hans J Wegner, så derfor bør man måske anskaffe sig nogle Wegner stole med tilhørende spisebord, således hjemmet nu kan få en mere eksklusiv stil.

Møbelarkitekten Hans J. Wegner

Hans Wegner er blandt de mest berømte og anerkendte møbelarkitekter i hele verden, og hans møbler er solgt i massevis især i perioden 1950-1970, hvor han især gennem sit samarbejde med FDB formidlede sine elegante og ergonomiske møbler til billige priser til den brede danske befolkning. Wegner fik i en ung alder lagt baggrunden for sit talent, der sandsynligvis opstod i faderens skomagerværksted, hvor Wegner i en ung alder lærte at arbejde med værktøj og materialer, der skulle tilpasses efter øjemål til kundens behov. Wegners kærlighed til træ bestemte dog, at han ikke skulle være skomager men møbeldesigner, så derfor kom han på Kunsthåndværkerskolen, og senere fik han mange kendte kollegaer herunder Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Palle Suenson og Johannes Hansen. I mange år havde Wegner et succesfuldt samarbejde med møbelsnedkeren Johannes Hansen, der jo havde til opgave at producere de møbler, som Wegner havde formgivet og designet. De fik især anerkendelse for møblernes ergonomiske udformning, der gav en behagelig siddekomfort og bevægelighed. De mest kendte Wegner stole er både spisebordsstole og lænestole, og de mest kendte er:

  • Den Runde Stol (The Chair).
  • Påfuglestolen.
  • Y-stolen.
  • Flaglinestolen.
  • Bamsestolen.
  • Jakkens Hvile.
  • Pøllestolen (oksen).
  • Kinastolen.
  • Tyrestolen.
  • Konferencestolen.

Køb stole og andre møbler på nettet

Det bedste sted i dag at finde Wegner stole og borde er på nettet, hvor der findes flere markeder for brugte og sjældne genstande til salg, og man kan i hvert fald altid finde Wegner stole til salg på Lauritz.com, da dette store online auktionshus netop har specialiseret sig i formidling af salg af sjældne møbler og lignende genstande. Den populære Y-stol er eksempelvis blevet produceret uafbrudt siden 1950, og den kan i dag fås i mange forskellige træsorter og nye farver, mens de fleste andre stole kun findes brugt til rimeligt høje auktionspriser.