Pep indretningen op med et klassisk Wegner sofabord

Ofte er der kun brug for få men målrettede investeringer, der giver hjemmet et tiltrængt løft, således det altid virker hyggeligt og behageligt. Frem for alt bør man ikke rode for meget og slet ikke blande for mange stilretninger med hinanden, hvilket jo kan være svært, især hvis man ikke kender til boligindretning og stil. Det kan faktisk være en god idé med en investering i nogle klassiske danske designermøbler, der er berømte og anerkendte verden over på grund af deres gode egenskaber med ergonomi og siddekomfort samt et flot og elegant design.

En af de mest kendte og populære danske møbeldesignere var Hans J. Wegner, der skabte mange forskellige modeller af alverdens møbler og inventar. Selvom mange af hans sjældne og ældre værker i dag er efterspurgte og kostbare, så kan man trods alt stadig finde et brugt Wegner sofabord til få hundrede kr., så designermøbler behøves derfor ikke at være meget dyrere end almindelige produkter uden navn og udpræget stil.

Wegners møbelsortiment

Midt i forrige århundrede var storhedstiden for Wegner og de andre kendte danske møbeldesignere, og Wegner var selv med til at designe og skabe diverse typer herunder disse:

 • Spisebordsstole.
 • Lænestole.
 • Kontorstole.
 • Spiseborde.
 • Sofaer.
 • Sofaborde.
 • Syborde.
 • Skænke.
 • Bakker.
 • Bænke.
 • Brikse.
 • Lamper.

Hans J. Wegners talent for at arbejde med træ på en konstruktiv måde stammer nok fra hans barndom i farens skomagerværksted, hvor de arbejdede med kvalitetsmaterialer efter øjemål. Efter endt eksamen på Kunsthåndværkerskolen gik Wegner fra succes til succes, og undervejs arbejdede han sammen med en lang række kendte danske designere og møbelarkitekter i særdeleshed sammen med møbelsnedkeren Johannes Hansen men også designerne Arne Jacobsen og Børge Mogensen.

Sammen med sidstnævnte skabte de en masse møbler til det danske folk afsat gennem FDB møbler efter parolen gode møbler til en billig penge. Wegner fik stor succes i USA, efter et anerkendt boligmagasin beskrev Wegners ”Den runde stol” som Verdens smukkeste stol. Wegner fik især produceret mange stole og sofaer, men han designede også nogle borde og sofaborde i et karakteristisk design, der fint passer ind i en stue med andre klassiske danske designermøbler fra den periode.

Find sjældne møbler på nettet

Det kan efterhånden være svært at finde de ældre og meget sjældne produkter af Wegner, da kun få af dem stadigt produceres. Man kan naturligvis tjekke brugtmarkedet på den blå avis samt auktioner og antikvitetsforretninger, men hvis man gerne lige vil kvikke stuen op med nogle designermøbler, så kan man finde et klassisk Wegner sofabord på Lauritz.com.

Dette er nemlig et online auktionshus, der har specialiseret sig i at afsætte brugte møbler og andre sjældne effekter til hele verden til vurderingsprisen eller mere, idet man finder alle disse relevante oplysninger hos Lauritz.com. Man kan ofte være heldig at kunne købe Wegner sofabord for 3-4000 kr., hvilket ikke er meget dyrere end andre sofaborde.