Indret med designerlamper fra Verner Panton

Kan du ikke stå for unikke lamper eller har du en hang for designermøbler? Så vil du med sikkerhed også falde pladask for de enestående Verner Panton lamper, der passer godt til det moderne og sofistikerede hjem, hvor man sætter pris på design og mode.

Du kan finde de eftertragtede Verner Panton lamper hos IDEmøbler, der både forhandler loftlamper og bordlamper fra kollektionen.

 

Hvem er Verner Panton?

verner panton billede

Billede: Rollofunk

Verner Panton var en dansk designer, der blev en af de mest populære i 60’erne indenfor Europa, grundet hans unikke designs, produktionsmetoder, former, valg af materialer og stærke farver. Derudover los han sig ikke afgrænse af noget, hvorfor han især blev kendt indenfor møbler og belysning. Lamperne er sågar den dag i dag stadig særligt populære i det moderne danske hjem, da de både fungerer som en god lyskilde og et unikt design element.

Verner Panton blev født på Fyn i 1926, hvor han vokset op i en lille landsby med sin familie, og han var allerede dengang i besiddelse af kreative evner. Han var derfor allerede i sin barndom klar over, at han ville gå den kreative vej i sin karriere. Han drømte om at blive kunstmaler, mens hans forældre fik ham overtalt til at uddanne sig som arkitekt. Forinden var han dog nødsaget til at gennemføre en håndværksmæssig uddannelse, hvilket endte med at blive murer. Herefter blev han optaget på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han blev uddannet som arkitekt. Han blev senere assistent for Arne Jacobsen, hvilket formentlig også har været med til at skabe hans succesfulde karriere.

Verner Panton kom senere til at arbejde med Fritz Hansen og Louis Poulsen, hvilket fik ham til at skabe designikoner som Flowerpot lampen og Pantower, der stadig er anerkendte den dag i dag. Med sin baggrund som arkitekt, designede Verner Panton epokegørende rum bestående af gulve, vægge, møbler, belysning og tekstiler samt helt originale og integrerede interiører. Præget af hans kendetegnende geometriske former og kraftige farver, som var på forkant med nye psykedeliske følelser, kendetegnede disse rum hans designmæssige tilgang.

Billede: lampenlee