Hans J. Wegner giver hjemmet stil og elegance

Det kan være en stor og uoverskuelig opgave at indrette sit hjem i en bestemt stilretning, således man opnår en hyggelig og indbydende atmosfære, men hvis man fokuserer på de danske møbelklassikere, så er der stor chance for succes. De fleste kender navnene på mange af de berømte danske møbeldesignere, hvis originale værker bliver mere og mere eftertragtede til konstant stigende priser på grund af en større efterspørgsel fra hele verden.

Hans J. Wegner er nok den mest produktive danske møbeldesigner, så de fleste mennesker i landet har set hans møbler, der trods et gedigent design og god kvalitet er solgt til rimelige priser gennem en lang årrække. Ved at investere i diverse møbler af Hans J. Wegner kan man for et beskedent beløb give sit hjem en gennemført og elegant stilretning, der på den måde tilføjer skaber hygge og en indbydende atmosfære.

Designeren Hans J. Wegner

Hans Jørgensen Wegner besluttede i en meget ung alder at ville arbejde med materialer og formgivning, og interessen og evnerne havde han sikkert fra barndomshjemmet, hvor han hjalp sin far i skomagerværkstedet, hvor man producerede kvalitet sko efter øjemål. Wegner foretræk at arbejde med træ, og derfor tog han en uddannelse som arkitekt på Kunsthåndværkerskolen.

Her mødte han mange andre kendte designere, som han senere arbejdede sammen med i sin karriere, og det omfattede blandt andet Arne Jacobsen, Børge Mogensen samt møbelsnedkeren Johannes Hansen. Med sidstnævnte skabte Wegner en lang række ergonomiske men økonomisk overkommelige møbler, som FDB distribuerede til hele den danske befolkning gennem de danske brugsforeninger.

Find møbelklassikere på nettet

Det behøves stadigt ikke være specielt dyrt at købe originale møbelklassikere, selvom de kan være svære at finde på brugtmarkedet, hvor priserne jo afspejler udbud og efterspørgsel. Det bedste sted at finde møbler i design af Hans J. Wegner er hos online auktionshuset Lauritz.com, der jo netop tilbyder folk på nettet at afgive bud på deres udvalg af varer, der primært er brugte og sjældne møbler og andre genstande.

Wegner er især kendt for sine lænestole og spisebordsstole men også for sine sofaer, lamper og sofaborde, da han fremstillede alle typer møbler i sit karakteristiske design. Wegner var en af de første møbeldesignere, der interesserede sig for den menneskelige ergonomi og tog hensyn til dette i sit design, således man faktisk sidder komfortabelt og har en stor bevægelsesfrihed i hans møbler. Han er især kendt for at have fremstillet disse møbler:

 • Påfuglestolen.
 • Y-stolen.
 • Bamsestolen.
 • Jakkens Hvile.
 • Pøllestolen.
 • Kinastolen.
 • Den Runde Stol.
 • Savbukstolen.
 • Cigar Sofaen.
 • Kinabænken.
 • Tremmebænken.