Facadedør – hvad skal du gå efter?

Ved de fleste huse er det første, som du møder, en facadedør. Facaden på dit hus er i høj grad vigtig i forhold til, hvordan du selv og dine gæster bliver modtaget af huset. Du ønsker jo helst et imødekommende flot ydre, for dit hus afspejler i høj grad dig selv som person.

Din facadedør byder gæster velkommen, men på samme måde skulle den også gerne holde uindbudte gæster ude. Du skal derefter gå efter en facadedør, der er stærk, og som har en sikker lås. Det kan være en stor fordel at skifte din gamle, nedslidte dør ud med en, der lever op til alle sikkerhedskrav. Dernæst skal du selvfølgelig vælge den dør, der passer bedst ind i dit hjems æstetik. Og så skal du vælge, om den skal være dobbelt eller enkelt.

Dobbelt eller enkelt?

Æstetisk nydelse og niveau af engagement i boligindretning er subjektiv, og det gør sig også gældende, når der skal vælges nye døre til et hjem. Det er dog at foretrække, at du vælger den løsning, der tager sig bedst ud på dit hus. Har du en lille bolig, skal du selvfølgelig ikke vælge en dobbelt facadedør, og har du en hel lade, er en dobbelt facadedør at foretrække.

Den enkle facadedør egner sig godt til parcel- og rækkehuse og til familier, som har basale hverdagsbehov. Dobbeltdørene egner sig rigtig godt til store villaer, som har plads omkring sig, og således nærmest skriger efter en bastant facadedør. En dobbelt facadedør egner sig også rigtig godt, hvis du skal bruge et stort indgangsparti til at få møbler/maskiner ind og ud. Har du plads til en dobbeltdør, vil det skabe et eksklusivt udtryk.

Fordele ved en god facadedør

Det er ikke ligemeget, hvilken facadedør du køber. En god facadedør kan godt være billig, men det er altså ikke her, at du vil gå ned på kvalitet. En god facadedør holder indbrudstyve væk – den kan i hvert fald volde dem store problemer, hvis de absolut vil ind.

En god facadedør er tilmed yderst energivenlig, og du vil rigtig gerne have en dør, der holder på varmen. Det er både billigt for dig og bedst for miljøet. En god og kvalitetssikker facadedør er også ekstremt holdbar. Det kan derfor betale sig at købe en facadedør af god kvalitet, så den kan holde i mange, mange år. God jagt.